Hodina tance

15.12.2012 20:16

 

Napsala: Dead Princes

Žánr: Komedie      

Postavy: Snape, Hermiona, a další             

                                                                      Hodina  tance


 

Snape přelétl pohledem po třídě. „Profesorka McGonagalová se bohužel pro všechny nemohla zůčastnit této hodiny z osobních důvodů, proto si dáme jednu hodinu spolu...budeme TANCOVAT.“ Poslední slovo pronesl zvlášť znechuceně a jal se rozdělovat studenty na dvě řady: dívky – chlapci.

„To bychom měli. Vidím, že jednoduché rozkazy zvládáte s obratností, jakou bych u vás nečekal.“ Pronesl, když skončil.
„Je tu někdo, kdokoli, kdo umí alespoň trochu tancovat?“ Doufal, že to nezní tak zoufale, jak to znělo jemu.
„Myslím pane profesore..“….“To bych vám nedoporučoval pane Longbotome, vaše mozkové buňky by to nemuseli ustát a myslím, že další na střídání už v zásobě nemáte. Někdo jiný?“
„Já bych to mohla zkusit..“
„Tak trochu jsem doufal, že přijdete na něco lepšího, slečno Grangerová. Budiž, pojďte sem.“
Hermiona se trochu nerozhodně rozhlédla kolem sebe. „Děláte to napínavější než to je, hejbněte sebou nebo si tam pro vás dojdu sám“ Netrpělivě podotkl Snape, rozhodujíce se, jestli má tohle vážně zapotřebí.
Hermiona konečně doklopýtala do středu sálu. „Výborně, to nejtěžší máte za sebou. Teď už to bude legrace“ Hořce se usmál a udělal krok k ní. Hermiona zmateně couvla o krok zpátky. „Já, nevím, co mám dělat..“ bezradně na něj pohlédla. „Pokuste se stát na místě, než k vám dojdu“ odsekl Snape.
Znovu udělal krok k ní, tentokrát to vyšlo. Povzdechl si a natáhl k ní ruku.

Hermiona se znovu rozhlédla po třídě a trochu rozpačitě vložila svojí dlaň do jeho. Snape si jí přitáhl blíž a obtočil jí ruku kolem pasu. „Proč nehraje hudba? Finigene, čekáte, až Vám dá ministerstvo povolení? Pusťte ten křáp, ať už to máme za sebou“
Když se starý gramofon rozezněl v rytmu tanga, Snape urychleně vytáhl hůlku a změnil tango na valc. „To je lepší. Nyní po Vás chci, abyste se nechala vést. Dívky mají většinou tu tendenci, zasahovat a řídit. Zkuste se nad to povznést a důvěřujte mi.“ Když se mu od Hermiony dostalo lehké pokývnutí hlavou, uznal za vhodné začít. Vykročil pravou nohou dopředu a levou ukročil do strany. Pokračoval levou nohou a pravou krok dokončil. Avšak to bylo na Hermionu moc. Se silou, kterou určitě nezamýšlela, dupla Snapeovi na nohu. Lekla se a chtěla uskočit. On jí však zadržel a utnul její horečné omluvy. „Věřte, zažil jsem i horší věci, nevedete si špatně“ věnoval jí úsměv, dřív než si to uvědomil. Zopakovali sestavu ještě 3krát, než se vše zdálo naprosto bez chyby. Možná by tancovali déle, kdyby neselhal starý gramofon, který ze sebe vydal naprosto žalostný zvuk a utichl.
Oba se zastavili a na chvíli se překvapeně podívali do očí toho druhého. „Jste vážně dobrá, slečno Grangerová, možná byste měla udělat výjimku a ujmout se vedení vašeho partnera až začne ples.“ Dodal tónem, který zněl až hravě. „Děkuji, pane profesore.“ Zářila s úsměvem na tváři Hermiona, jejíž ruka stále držela tu jeho. Aniž si to uvědomovala, sevřela při děkování jeho ruku a teprve pak se jej pustila.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Do zahájení plesu zbývala čtvrt hodina a on se stále rozhodoval, zda na něj půjde. Neměl rád tyhle slavnosti, ale byla to záležitost školy, tudíž nejspíš neměl na výběr. Dorazil jako jeden z posledních.
Za chvíli začala hrát hudba a všichni se pouštěli do tance. Připadal si trapně. Jeho pohled upoutal růžový záblesk, ze kterého se stala Hermiona Grangerová a vedle ní se Ron Weasley snažil o něco, co by při troše fantazie mohlo připomínat tanec.
 

Nevěděl, na co myslel, když se k nim vydal. Ale o chvíli později už tancoval s Hermionou a cítil se mimořádně zmatený. Podle jejího výrazu na tom byli stejně.
„Nevěděla jsem, že tančíte“ podotkla překvapeně Hermiona, hledíc pevně směrem k zemi.
„Ehm…tedy, někdy je dobré změnit staré zvyky.“ Odvětil Snape, pro změnu dívajíc se ke stropu.
Až příliš brzy hudba ustala a studenti se začali bavit po svém. S mírnými rozpaky se ti dva rozloučili a každý se vydal opačným směrem než ten druhý…
Snape usoudil, že možná dočasně převezme hodiny tance za profesorku McGonagalovou. Přeci jen ho tanec bavil i když si to nechtěl přiznat, a když tam k tomu má tak nadané žákyně, jako např. Hermionu….

 

                                                                 Dead Princes